Home / Hosting / PHP4, PHP5

Telnet (SSH): Multi utilizatori nu sunt inca familiarizati cu telnet-ul si poate la fel de multi nu au nevoie sa-l foloseasca, insa exista utilizatori pentru care el este important. Telnet va permite sa primiti acces shell pe server-ele noastre Linux. Implementarea de telnet pe care o folosim se numeste SSH (Secure Shell). SSH este mai sigur decat Telnet-ul standard deoarece transmisia se face criptat.

FTP: FTP-ul este utilizat pentru a face upload si download de pe server. Aproape toate programele de design web, precum Adobe Pagemill, Macromedia Dreamweaver, GoLive HotDog, Allaire HomeSite, CyberStudio, HotMetal Pro, Netscape Communicator si NetObjects Fusion utilizeaza FTP pentru a va intretine site-ul.

PHP4/5

 PHP a cunoscut cea mai spectaculoasa crestere in zona limbajelor server-side. Este un limbaj de programare conceput pentru a crea pagini web dinamice, ce concureaza cu limbajele Visual Basic si C++, fiind cunoscut ca fiind al 3lea cel mai popular limbaj de programare, inaintea lui aflandu-se Java si C.  Este un limbaj open source si este considerat ca fiind free software. PHP este compilat ca modul Apache, alaturi de care oferim optimizer-ul Zend.
PHP: Hypertext Preprocessor