Home / Hosting / Telnet (SSH)

Telnet (SSH)

 Multi utilizatori nu sunt inca familiarizati cu telnet-ul si poate la fel de multi nu au nevoie sa-l foloseasca, insa exista utilizatori pentru care el este important. Telnet va permite sa primiti acces shell pe serverele noastre Linux. Implementarea de telnet pe care o folosim se numeste SSH (Secure Shell). SSH este mai sigur decat Telnet-ul standard deoarece transmisia se face criptat.

FTP: FTP-ul este utilizat pentru a conecta 2 calculatoare prin intermediul internetului, astfel incat utilizatorul unui computer ( client ) sa poata transfera fisiere si executa comenzi asupra celuilalt computer ( server ). Odata conectat la server, clientul poate efectua urmatoarele operatii:
    
upload de fisiere pe server
     download de fisiere de pe server
     redenumire de fisiere aflate pe server
     stergerea fisierelor aflate pe server
FTP - File Transfer Protocol

PHP4/5: PHP a cunoscut cea mai spectaculoasa crestere in zona limbajelor server-side. Este un limbaj de programare conceput pentru a crea pagini web dinamice, ce concureaza cu limbajele Visual Basic si C++, fiind cunoscut ca fiind al 3lea cel mai popular limbaj de programare
, inaintea lui aflandu-se Java si C.  Este un limbaj open source si este considerat ca fiind free software. PHP este compilat ca modul Apache, alaturi de care oferim optimizer-ul Zend.
PHP: Hypertext Preprocessor